Het vertrouwde en
veilige gevoel van thuis

Privacy, rust en aandacht

In Hospice Holos in Oldenzaal ondersteunen we terminaal zieke mensen in de laatste fase van hun leven. Privacy, rust en aandacht telt bij een verblijf in ons hospice. Evenals goede zorg en de nabijheid van naasten. Onze zorg stemmen we nauwgezet af op de persoonlijke wensen van onze gasten én die van hun naasten. Zij zijn altijd welkom, ook om een (deel van) de zorg op zich te nemen. En houden samen met de gast de regie. Zo proberen we in een huiselijke omgeving het vaak zo vertrouwde en veilige thuisgevoel te geven.

Persoonlijke wensen

Een hospice is een ‘bijna-thuis-huis’: dat betekent zorg in een huiselijke sfeer. Om het gevoel van thuis dichtbij te houden mag bij ons iedere gast dierbare eigen bezittingen meenemen. Ieder appartement heeft veel privacy met onder meer een eigen badkamer en toilet. En verder zijn de kamers ingericht in een huiselijke sfeer, met een televisie, radio (Spotify) en internet.

Bezoek

Privacy en zelf de regie houden vinden mensen meestal fijn. Daarom kennen we geen vaste bezoektijden. Naasten zijn altijd welkom, voor een bezoek, om (tegen een geringe vergoeding) mee te eten of om zelf (een deel van) de zorg op zich te nemen. Voor ons staat naast privacy, rust en aandacht een warm welkom en het welbevinden van de gast en zijn naasten voorop.

De zorgverleners van Hospice Holos

Het team van ons hospice bestaat uit geschoolde vrijwilligers, zorg professionals, de (eigen) huisarts en waar mogelijk en gewenst de naasten van onze gasten. Dag en nacht zijn er vrijwilligers en/of zorgprofessionals aanwezig. Zo combineren we warmte en aandacht met de kwaliteit van professionele zorgverleners. Lees op de pagina over ons meer over het gezicht achter ons hospice.

Een aanvraag doen voor een appartement, hoe werkt dat?

Voor het aanmelden voor een verblijf in een hospice gelden landelijk vastgestelde regels. Een huisarts of transferverpleegkundige van het ziekenhuis weet wie in aanmerking komt en regelt met uw toestemming de aanvraag naar de coördinator van Leendert Vriel Noordoost Twente. Zelf een aanvraag regelen kan niet. Maar bellen voor meer informatie mag natuurlijk altijd.

De belangrijkste voorwaarden voor de aanmelding zijn: – een levensverwachting heeft van minder dan drie maanden (naar medisch inzicht). Het medische onderzoek is afgerond en behandeling is niet meer mogelijk. – een leeftijd van 18 jaar of ouder. (Het opnemen van mensen jonger dan 18 jaar is bespreekbaar).

Ongeneeslijk ziek zijn heeft veel impact. De confrontatie met de eindigheid van het leven is zwaar. Verschillende gevoelens wisselen elkaar af. Het team van Hospice Holos biedt mensen in deze situatie zorg, ondersteuning, rust en liefdevolle aandacht. Die zorg is voor iedereen, ongeacht zijn achtergrond, geloof of financiële situatie.

Kom kijken en ervaar
de sfeer in ons hospice

Nog onduidelijkheden
of vragen?

Wat zijn de kosten
van een verblijf?