Wat zijn de kosten
van een verblijf?

Financiële helderheid geeft rust

Opname in een hospice is en blijft een ingrijpende stap. Het is niet fijn om op zo’n zwaar moment ook nog eens geconfronteerd te worden met onverwachte kosten. Omdat ook financiële helderheid rust geeft, maken we graag inzichtelijk wat een verblijf in Hospice Holos in Oldenzaal financieel betekent en welke vergoedingen voor deze vorm van palliatieve zorg beschikbaar zijn.

Vergoeding voor zorg

De medische en verpleegkundige zorg in Hospice Holos wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de verplichte basisverzekering van de gast. Hiervoor is een indicatie ‘Wijkverpleging’ nodig. De verpleegkundige van Zorggroep Sint Maarten vraagt deze indicatie aan. Voor deze zorg betaalt de gast geen eigen risico of eigen bijdrage.

Eigen bijdrage

Iedere gast betaalt een bijdrage per dag van €20 voor:
– huur van het appartement (inclusief water en elektra)
– schoonmaak van het appartement
– gebruik van voorzieningen (internet en televisie)
– wassen van linnengoed en kleding (op aanvraag)
– één (warme) maaltijd voor de gast per dag; familie kan mee-eten tegen een geringe vergoeding

Voor alles is een oplossing

In veel gevallen worden de hiervoor genoemde kosten door uw aanvullende zorgverzekering geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer daarnaar bij uw zorgverzekeraar! Als deze kosten toch een belemmering vormen, bespreek dan de mogelijkheden met de coördinator van Leendert Vriel Noordoost Twente. Samen vinden we altijd een passende oplossing.

Bezoek vrijblijvend
ons hospice

Nog op zoek naar antwoorden?

Bezoek is bij ons
altijd welkom